Bors ca-n Bucovina

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Bors ca-n Bucovina

Mesaj  Lore la data de Mier Mar 17, 2010 7:01 am

1 borcan 3l -5 l(itri)
cca 400 gr tarate
cuibul(maiaua, huste)
1 pumn de faina de porumb
crengute de visin,(optional)
frunze de leustean(optional)
cimbru(optional)

In borcan se pu taratele si pumnul de malai peste care se pune cat le cuprinde apa clocotita. Maiaua se amesteca deasemenea cu apa calduta si se pune in borcan. Se compleaza pana sus cu apa calduta si nu uitati sa puneti crengute de visin, frunze de leustean sau cimbru daca aveti.

Borcanul apoi se acopera, invelit intr-un prosop sau orice altceva si se tine la caldura. Se amesteca din cand in cand.

In 24 de ore puteti strecura si obtineti prima mana de bors, mai concentrata si bogata in vitamine. Ideal de oferit copilasilor

Peste ce a ramas se mai poate pune inca o data apa calduta si se tine acoperit si infofolit in prosop pana a doua zi. Acesta se poate folosi pentru acrirea ciorbelor.

Atat.

Daca am uitat ceva sa vina Gonzonici si sa corecteze...

_________________
Luthelo - cosmetice 100% naturale
Doar in brate!


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum