Sandy Belle in bucatarie

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mar Mar 09, 2010 12:53 am

Permiteti-mi sa-mi deschid aici coltisorul meu culinar, in care sa postez cate ceva deosebit, ce mai fac din cand in cand, cu reteta si poze, poate va sunt de ajutor sa va inspirati la vreun eveniment special si nu numai.
Unele retete le iau de pe net (la acestea voi da si link-ul, sper sa fie ok din partea regulamentului), altele de prin caietul mamei pe care am inceput sa-l rasfoiesc de curand si, spre surprinderea mea am gasit prajituri (deocamdata doar acestea incercate) delicioase.

Va stau la dispozitie cu raspunsuri la cele ce voi posta

Pentru inceput, o reteta de sfinti (mucenici) daca tot azi se papa.

Ingredinete (o reteta de post):
500 g faina; 1 plic drojdie uscata (se poate si cu drojdie proaspata dar eu folosesc uscata, e mai usor de tinut in dulap); 100 g zahar; 300 ml apa; 1 plic de zahar vanilat; 2 linguri de ulei; esenta de rom; putina sare.
Din ingredientele acestea ies cam 20 sfintisori micuti. Eu am facut reteta dubla, pentru ca am vrut mai multi.

Preparare
Se pune faina intr-un lighenas apoi se adauga drojdia peste faina. Amestecati bine, ca sa se integreze in mod uniform drojdia in faina (cand folositi mai multe ingrediente, lapte, oua, unt, pentru retete ce nu-s de post, lasati 15 minute faina deoparte). Apoi se adauga sarea, zaharul vanilat, zaharul tos, esenta si putin cate putin apa, framantati usor cu mainile, apoi incorporati uleiul si obtineti un aluat elastic si moale. Se lasa la dospit cam 2 ore.

Dupa ce a crescut, scoateti aluatul, puneti-l pe masa de lucru si taiati-l felii cam de 1-2 cm grosime. Rulati fiecare bucata si lipiti-o la capat, formand inele, pe care le rasuciti formand opturi, pe care le asezati apoi in tava. Se mai lasa cam 20 de minute in tava apoi introduceti la cuptor (preincalzit) pana capata o culoare aurie la suprafata (al meu cuptor e electric si i-am pus la 150 de grade cam 20-25 minute).

Dupa ce s-au copt, scoateti tava din cuptor si ungeti mucenicii cu miere pe deasupra, dupa care presarati miez de nuca sau preparati un sirop din apa si zahar sau un sirop de zahar ars, ii treceti prin sirop si apoi prin nuca macinata.
Eu i-am trecut prin sirop din apa si zahar apoi i-am tavalit in nuca si deasupra am "stropit" cu miere.

Reteta e din caietul mamei. Am incercat sa explic procesul tehnocogic cu pasii ce i-am urmat eu ieri. Nu am poze la etape, doar una finala.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mar Mar 09, 2010 1:31 am

Lore special pentru tine

Evantai
Pentru aluat:
500 g faina, 125 g lapte, 125 g apa, 20 g drojdie, 1 ou, 50 g unt, 1 lingurita miere,
200-250 gr sunca, 150 gr parmezan (eu am pus cascaval), sare, ou si lapte pentru uns.
Se framanta aluatul si se lasa la dospit 1/2 ora .
Se intinde o foaie, se pune jumatate din cascaval (parmezan), se pun feliile de sunca si peste ele restul de cascaval (parmezan).

Se pune o latura pana la jumatatea foii, se acopera cu cealalta parte si se intoarce cu fata-n jos pe masa de lucru ori direct pe hartia de copt din tava.
Taiem cu o foarfeca sau un cutit fasii late cam de 4 cm pe care le rasucim un pic incat sa se vada umplutura, dupa care se aseaza aluatul in forma de semicerc. Se mai lasa la crescut 45 de minute (eu l-am lasat cam 15-20, eram in criza de timp).
Ungem cu ou amestecat cu putin lapte si se pune la cuptor 30-35 minute.

Si ... iesit din cuptor ... din aluat am facut 2 bucati ... sunt doua lipite
Incercati este foarte bun. Cand l-am scos am gustat cu sotul sa vedem ce a iesit si era sa lasam musafirii fara aperitiv.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

reteta e luata de aici
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sunt fan Lissa, cu ajutorul blogului ei am invatat multe trucuri.

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  myhadavid la data de Mar Mar 09, 2010 4:50 am

uauuu Sandy, dar ce bine arata..la noi nu se mananca sfintisori, dar ma bate gandul sa incerc...iar evantaiul arata bestial...dupa genul asta de papa ma dau serios in vant...iar kg refuza sa dispara
avatar
myhadavid

Pesti Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  OargaDana la data de Mar Mar 09, 2010 5:02 am

pfaii ((((((((((( ce dor imi e de mama si bunica:(( si de traditiile din suceava..aici in cluj astia nu mai tin deloc la traditii ( vreau si eu sfintisori ( fff bine arata..banuiesc ca is fff gustosi :
avatar
OargaDana

Balanta Localizare : Cluj Napoca

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mier Mar 10, 2010 2:37 am

UUU sfintisorii s-au topit repede. E prima data cand fac si sunt incantata de ce a iesit, mai ales ca era si reteta de post si mie nu prea imi ies astea.

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Lore la data de Mier Mar 10, 2010 4:32 am

Se pune o latura pana la jumatatea foii, se acopera cu cealalta parte si se intoarce cu fata-n jos pe masa de lucru ori direct pe hartia de copt din tava.
Taiem cu o foarfeca sau un cutit fasii late cam de 4 cm pe care le rasucim un pic incat sa se vada umplutura, dupa care se aseaza aluatul in forma de semicerc
. Se mai lasa la crescut 45 de minute (eu l-am lasat cam 15-20, eram in criza de timp).

Eu chestia asta nu am inteles-o

Daca nu vad poze nu imi pot imagina ca nu face nimeni in zona mea asa ceva, nimeni dintre cunoscuti vreau sa spun.

Aprecierile si laudele mele le-ai auzit de 1000 de ori Hai invata-ma si pe mine Vreau sa fie sotul si copiii mandri de mine

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Lore la data de Mier Mar 10, 2010 4:42 am

Acum am inteles... m-am uitat pe blogul Lisei si am vazut imaginiile detaliate

Nu pare greu...incerc si eu...poate in weekend...

Si minipizza? Creazi ca am uitat?

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Joi Mar 11, 2010 11:48 pm

Vine vine pe dupa amiaza vreau sa fac iar la ai mei si voi face si poze la etape. Ca eu am citit undeva mai demult cum se taie ... se intinde aluatul, se pun deasupa cascaval, sunca, ciuperci si ce mai vrei, se ruleaza apoi se taie bucati cam de 2-3 cm si se pun la copt feliile rasturnate.

Ies foarte bune cu aluatul de la evantai. Am incercat cu aluat de pizza si imi ies mai crocante.
Uite asa
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  laura la data de Vin Mar 12, 2010 2:03 am

vai ce bine arata:))
ce pofta mi-ai facut..imi ploua in gura
avatar
laura

Balanta Localizare : Vaslui

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mier Mar 17, 2010 5:20 am

In imagini evantai si minipizza
Poate va fac cu ochiul si faceti si voi
Aluat de la evantai la ambele, din portia de aluat de mai sus am facut din jumatate un evantai si din cealalta jumatate minipizza, vreo 17. Trebuiau feliile taiate mai groase dar eram cu Edi in brate si le-ma nimerit cam subtiri.

Daca vreti sa creasca aluatul mai repede il puneti intr-o punga si punga la caldura (eu folosesc caloriferul).


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mier Mar 17, 2010 5:31 am

Tot din gama asta un fel de minitarte

Ingrediente aluat
200 gr. faina, 100 gr unt sau margarina, 1 ou, putina sare, putin piper, 50 ml apa. Se framanta aluatul si se da la rece 1/2-1 ora.

Se taie rotunduri si se pune aluatul in forme de minitarte. Crestati aluatul cu furculita sa nu se umfle. Cand sunt gata le scoateti si le umpleti cu ce puneti intr-o pizza, iar deasupra patrujel frunze sau masline.
Eu am facut din aluat si cosulete pentru servit parjolute sau bilute de branza. Le-am copt in forma de savarina.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mier Mar 17, 2010 5:42 am

Gama torturi

Tortul lui Edi la un an, din februarie

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Tortul sotului de anul acesta, tot in februarie

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

De la ziua mea din noiembrie 2009 si ianuarie 2010

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Lore la data de Mier Mar 17, 2010 6:14 am

Stii ce nu am inteles...cum rasuces la evantai peste cap?

Gata, nu mai merge...fug sa imi iau sunca si cascaval

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Lore la data de Mier Mar 17, 2010 6:51 am

Sandy Belle, cat despre torturi am ramas fara cuvinte de prima data cand le-am vazut.

Ai facut vreodata cu foi de cumparat? Adica blat cumpaat? Mi-ar lua prea mult sa fac si blat, crema si glazura. Inplus eu gatesc in fiecare zi ..mi-ar fi chiar greu sa le facpe toate.

Nasa mea intreba cum faci glazura sau cum ii spune la pasta aia de zahar...

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mier Mar 17, 2010 8:03 am

Lore un singur tort l-am imbracat in pasta, cel de Valentine's (uitasem de el), pasta de lapte praf (reteta de pe blogul Lisei) nu de zahar, cea de lapte praf nu e asa dulce. Restul sunt decoratiuni din glazura de ciocolata, frisca, nuca de cocos.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Al sotului e ornat cu frisca, unde e albastru am pus colorant in frisca, unde e verde e nuca de cocos verde (se gaseste in comert), si pestii sunt din lapte praf facuti cu forme de la plastelina Denissei

Al lui Edi e cu glazura de ciocolata alba in care am pus colorant

La ale mele am folosit grazura da ciocolata neagra si crema ganache de cioco neagra si frisca.

Nu l-am prezentat pe al Denissei, e din noiembrie 2009, primul meu tort mai sofisticat unde pasta de lapte praf m-a chinuit o jumatate de noapte, apoi am citit mai pe indelete cum se face.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

O singura data am facut cu blat din comert si nu mi-a placut, dupa insiropare s-a facut fleasca.
Cum fac eu ... azi de ex fac blatul .. in cursul zilei cand am timp, mai bine zis cand doarme Edi, seara (cand vine sotul) fac cremele, a doua zi cand doarme Edi il ornez. Daca e cu figurine ceva le las pe seara cand am ajutor pe sot sa stea cu Edi.
Hai ca pun si retetele de creme si combinatii ... azi, maine.

La evantai intorci fasia taiata sa vina partea cu aluat dedesupt si mijlocul taiat deasupra, o rasucesti putin ... fiecare fasie se rasuceste. Cand faci ai sa vezi, sigur.

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  myhadavid la data de Mier Mar 17, 2010 8:05 am

vaaaiiii, dar ce-mi vad ochiiiiiiiiiiiiiiiii........fetelor de ieri am intrat la cura si cred ca voi evita subiectul....
Sandy, ce gospodina desavarsita
avatar
myhadavid

Pesti Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mier Mar 17, 2010 8:19 am

Multumesc ma amuza tare cuvantul gospodina eu care acum 6-7 luni nici nu stiam sa gatesc , iar acum mancarea mea are gust ... vorbesc foarte serios. Mancarurile noatre ori le facea mama ori bagam la cuptor. Nu stiu cat va dura faza cu aperitivele, le fac la evenimente speciale sau aniversari in familie, mai rar asa fara ocazie, doar daca e comanda de la Denissa sau vrem noi sa mai gustam cate ceva pe weekend. Nu stiu cat va dura faza, deocamdata am nevoie "sa ma hranesc" cu "delicatese" ca rutina nu-mi prieste.

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  ileana la data de Mier Mar 17, 2010 1:31 pm

am ramas cu gura cascata! paf! si zici ca pana de curand nu stiai sa gatesti?! jos palaria aaaa.. caciula, ca e inca iarna!

f tare tortul de la un an! stai in buc? ai cofetarie? ca ne bagam sa comandam!

pofta mare!
avatar
ileana

Sagetator Localizare : Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Vin Mar 19, 2010 4:03 am

ileana a scris:am ramas cu gura cascata! paf! si zici ca pana de curand nu stiai sa gatesti?! jos palaria aaaa.. caciula, ca e inca iarna!

f tare tortul de la un an! stai in buc? ai cofetarie? ca ne bagam sa comandam!

pofta mare!

Nu stau in Bucuresti si nici nu am cofetarie
Dar va ajut cu placere pe fiecare daca vreti sa faceti un anume tort, combinatii de creme, etc.

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  mtl la data de Sam Mar 20, 2010 7:28 am

Sandy Belle m-ai abandonat? Vorbesti de delicatese?! De rutina?!
Asa, de una singura, parca nici mie nu-mi mai reuseste pranzul si cina!
Nu mai intru la topicul asta, nici macar sa citesc, ma "bulversezi" cu totul!
avatar
mtl

Gemeni Localizare : City of MTL

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Lun Mar 22, 2010 12:01 am

Mtl vrei bataie

O delicatesa din weekend cand am avut in casa 4 copii si trebuia sa le ofer ceva mai pe placul lor
Reteta e din caietul cel vechi al mamei

Placinta cu branza si placinta cu mere (aluatul e la fel la amandoua)
Ingredinete
1 kg faina, 1 plic si jumatate drojdie uscata, 2 oua, 100 gr unt sau margarina (asa era pe vremuri cu margarina), 100 g zahar (eu am pus o lingura de miere), apa (nu am masurat cat dar puneti cat sa iasa un aluat moale), o lingurita de sare.
Se framanta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 3 ore, am asteptat sa se trezeasca Denissa si sa facem impreuna)

Pentru umplutura
Placinta cu branza
500 gr branza, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 4-6 linguri gris (vedeti in functie de consistenta, il puneti al urma), putina sare, o lingura smantana, 100 gr zahar, 50-60 gr unt (topit), esenta de vanilie (optional .. eu am pus), stafide (optional ... eu nu am pus, Denissei nu-i plac).
Branza se amesteca cu zaharul, galbenusurile, smantana, untul, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si grisul.

Placinta cu mere
7-8 mere, 5-6 linguri zahar, 50 gr unt, scortisoara
Merele curatate si date prin razatoare se pun intr-o tigaie pe foc impreuna cu zaharul, untul si scortisoara pana nu mai ramane sucul acela in tigaie. Se lasa la racit.

Pentru uns
1 ou batut cu putin lapte.

Din tot aluatul mi-au iesit doua placinte cu branza si doua cu mere
Am impartit aluatul in 4, am intins ca o foaie, am pus umplutura si am rulat. Asa rulouri le-am pus in tava, le-am uns cu oul si laptele si am bagat la cuptor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Berta la data de Mar Mar 23, 2010 1:25 pm

Ideea de a le pune pe toate 4 in tava e super. Eu nciiodata nu am folosit tava de aragaz decat la copt legume, mai ales sfecla rosie.

Ajuta-ma putin:

As face o salata de cruditati si am asa:

2 rosii, ceapa verde, ridichi, castraveti murati, porumb, broccoli, conopida, morcovi, mere...

Crezi ca as putea face o salata de cruditati macar cu cateva dintre legumele enumerate mai sus?
O pot termina cu o maioneza, dar nu stiu cat si ce sa pun. Ma ajuti?
avatar
Berta

Balanta

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Alinutza la data de Mier Mar 24, 2010 12:47 am

Berta a scris:
As face o salata de cruditati si am asa:
2 rosii, ceapa verde, ridichi, castraveti murati, porumb, broccoli, conopida, morcovi, mere...
Crezi ca as putea face o salata de cruditati macar cu cateva dintre legumele enumerate mai sus?
O pot termina cu o maioneza, dar nu stiu cat si ce sa pun. Ma ajuti?

Cand am citit prima data m-am bagat putin in ceata gandind .. oare ce treaba am eu si de unde ar fi reiesit ca m-as pricepe
Deci de priceput nu ma pricep la combinatii, daca merg una cu alta sau ceva de genul. Cu gandul la tot felul de salate ce le-am facut si mai fac in dieta mea (dieta Rina) si in finctie de gusturile fiecaruia bineinteles ... se pot face diverse combinatii
- morcovi, mere si varza cu putin otet, sare, ulei
- castraveti murati, sunca, maioneza vegetala
- castraveti murati, ceapa verde, cartof fiert, morcov fiert, porumb, maioneza (optional)
- rosie, ceapa verde, ridichi, porumb

broccoli si conopida nu am mancat niciodata crude sau altfel preparate prin salate
din conopida mai fac uneori conopida pane
broccoli il mai folosesc la pilaf

Alinutza

Scorpion Localizare : Iasi

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Carmen la data de Joi Mar 25, 2010 8:24 am

Sandy e minunat ce faci tu... eu am o problema nu am cuptor, ma rog s-a stricat si asta e... am nevoie de retete care merg la flacara ma ajuti?
Am facut mancare de cartofi, pireu de cartofi, pilaf, spanac, snitele, gratare, ficatei, ciorbe, supe dar cam atat... ce as putea sa mai fac dar fara verdeata marar leustean

Carmen

Rac Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : optimista

http://optimism.ablog.ro/

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Lore la data de Vin Mar 26, 2010 10:11 pm

2 kg pulpa de miel
3 portocale
250 ml vin rosu
1/2 l supa de legume (poate fi pregatita si dintr-un concentrat de supa)
2 linguri miere de albine
1 lingurita rozmarin uscat
o frunza de dafin
ulei de masline
sare, dupa gust

Mod de preparare:

1. Curata bine pulpa de miel, de pielite si grasime.
2. Cu un cutit bine ascutit, cresteaza pulpa in lung si in lat. Taietura nu trebuie sa fie mai adanca de un centimetru, iar distanta dintre taieturi, de doi centimetri. Sareaza, dupa gust.
3. Pune uleiul la incins si adauga rozmarinul uscat. Stinge focul. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, unge bine pulpa de miel cu amestecul de ulei incins si rozmarin.
4. Introdu carnea la cuptor, incins bine in prealabil, intr-o tava in care ai pus uleiul, vinul rosu si supa de legume. Toarna si ce a mai ramas din amestecul de ulei cu rozmarin, precum si frunza de dafin.
5. Carnea trebuie sa stea la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora si jumatate. Dupa primele 45 de minute, intoarce pulpa, iar dupa alte 20 de minute, intoarce-o din nou cu fata. Unge din cand in cand pulpa cu sucul din tava.
6. Rade coaja de la doua portocale. Desfa in felii doua portocale si stoarce sucul de la a treia. Pune la fiert o cescuta cu vin rosu, adauga o lingura cu miere, feliile de portocala si coaja rasa. Lasa sa fiarba timp de 10 minute, la foc mic.
7. In momentul in care pulpa de miel este gata, scoate friptura din tava, scurge sucul, strecoara-l si pune-l la foc. Adauga sucul de la o portocala si lasa-l sa fiarba 2 minute.
8. Asaza pulpa de miel pe un platou si tai-o felii. Stropeste din belsug carnea de miel cu sosul preparat la punctul 7.
9. Serveste felii de friptura alaturi de cateva felii de portocala si sosul de la punctul 6.
10. Daca aceasta garnitura ti se pare insuficienta, poti pregati si un piure clasic din cartofi dulci - se potriveste excelent cu portocalele in sos de vin.

Se obtin 6 portii.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Sandy Belle in bucatarie

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum