retete cu fenicul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

retete cu fenicul

Mesaj  myhadavid la data de Dum Feb 28, 2010 2:15 am

fetelor, cum le preparati feniculul la copilasi....eu il faceam cu cartofior si legume....dar as mai schimba
avatar
myhadavid

Pesti Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  Lore la data de Dum Feb 28, 2010 10:35 am

Imi este rusine dar va marturisesc ca nici macar nu stiu cum arata. Am baut mult ceai dar nu stiam ca se poate pregati si mancare cu el.

Din piata cumperi sau supermarket?

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  myhadavid la data de Lun Mar 01, 2010 1:55 am

de la market...e f gustos, nici eu nu am papat pana nu i-am pregatit lui David
avatar
myhadavid

Pesti Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  noamu la data de Joi Mar 04, 2010 2:26 am

nashpa ca la noi in market nu se gaseste.
avatar
noamu

Taur Localizare : Sighet
Stare de spirit : n-ai vrea sa stii

http://piticiculipici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  Lore la data de Joi Mar 04, 2010 3:26 am

SALATA DE ROSII SI FENICUL

Ingrediente (4 portii):
2 bulbi mijlocii de fenicul, feliati, 1 ceapa taiata felii subtiri, 2 rosii taiate sferturi, 8 frunze de salata verde
Pentru sos: 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin alb, 1 catel de usturoi , tocat fin, 1 lingurita menta proaspat toccata, sare, piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:
Intr-un castron de salata se amesteca ingredientele pentru sos. Se adauga feniculul, ceapa, rosiile si se amesteca. Se serveste pe pat de frunze de salata verde.


FENICUL CU PARMEZAN

Ingrediente (6 portii):
2 bulbi mari de fenicul, 2 cani de apa, 3 linguri granule de Secretul gustului, 3 linguri unt sau margarina, ½ ceasca pesmet, 1 lingurita oregano uscat, ½ lingurita piper negru macinat, ½ ceasca de lapte sau smantana, 3 linguri parmesan ras, 3 linguri amidon alimentar (de porumb), ½ lingurita boia de ardei, ¼ ceasca vin alb sec;

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 200*C. Se curate feniculul. Se taie tulpinile. Fiecare bulb se curata si se taie pe lungime, in sferturi.
Intr-o oala de dimensiuni medii se amesteca apa cu granulele de Secretul gustului.Se lasa sa dea in clocot si se adauga feniculul si se fierbe 10 minute.

Intr-o tigaie, se topeste untul sau margarina, se adauga pesmetul, oregano si piperul si se lasa pana pesmetul capata o nuanta maronie, se adauga parmezanul, se amesteca bine si se lasa deoparte.

Se strecoara feniculul si se ia ½ ceasca de lichid in care a fiert feniculul si se pune intr-o cratita. Se adauga smantana, amidonul alimentar si boiaua. Se amesteca si se fierb 2 minute. Se toarna vinul peste fenicul. Se acopera cu amestecul de pesmet si sosul de smanatana si se coace la cuptor 15 minute. Se garniseste cu frunze de fenicul.


SALATA NICOISE CU FENICUL

Ingrediente (6 portii):
6 bulbi de fenicul, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie, ½ lingurita zahar, ½ lingurita busuioc tocat, 2 linguri ceapa verde tocata, 1 rosie,taiata bucati mai mari, 1/3 ceasca de masline coapte, taiate in doua;

Mod de preparare:
Se taie tulpinile feniculului, iar bulbii de fenicul, dupa ce se curata, se taie in doua, pe lungime, apoi se feliaza. Se pune feniculul intr-o crataita cu atata apa cat sa il acopere si se fierbe 10 minute, se scurge si se pune deoparte.
Intr-un castron, se amesteca bine uleiul de masline cu sucul de lamiae, zaharul si busuiocul .
Se pune feniculul scurs si racorit impreuna cu ceapa verde tocata intr-un bol si se acopera cu sosul de busuioc. Bolul se acopera cu o folie de aluminiu si se tine la frigider 30 de minute.
Chiar inainte de servire, se incorporeaza rosiile si maslinele.


FENICUL GRATINAT

Ingrediente (pentru 3 portii):
3 bulbi de fenicul, 3-4 linguri suc de lamaie, sare, 70g unt, 20g faina, 200 ml supa de legume, 200 ml smantana, 1 legatura de patrunjel, 100-150g. cascaval dulceag (schweitzer, emmentaler), 300g.sunca de Praga;

Mod de preparare:
Feniculul se spala, i se taie tijele şi un pic din cotor, partea verde se pune deoparte. Se taie pe lung fiecare bulb, apoi se feliaza. Intr-o oala se topeste o lingura de unt, se adauga feliile de fenicul, se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb 20 de minute in cratita acoperita.

Se prepara un sos Bechamel: se topeste ½ din cantitaea de unt ramasa intr-o alta craticioara. Se adauga faina, amestecand si lasand-o cat sa se umezeasca, apoi se toarna supa si smanana. Cu un tel se amesteca bine sa se omogenizeze, se da in clocot si se lasa pe foc mic, timp de 15 minute, amestecand mereu.

Se incalzeste cuptorul la 200° C .

Patrunjelul si verdeata de fenicul se toaca si se adauga la sos, se potriveste de sare, daca este nevoie.

Cascavalul (schweizer-ul) se da pe razatoarea mare. Sunca se taie in fasii.

Vasul de Jena) se unge cu restul de unt. Se captuseste fundul vasului cu fasiile de sunca. Peste ele se asează feniculul, se toarna sosul si se presara cascavalul. Se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 20-25 de minute.

Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  Lore la data de Joi Mar 04, 2010 3:29 am

Supa de rosii, telina fenicul 1Kg de rosii, de preferinta jupuite de pieliti 1/3 dintr'o capatâna de telina si un fenicul mare (sau 2 mai mici), apa doar cât sa acopere, fiert pâna se moaie telina, apoi dat prin mixer pâna devine cremos. Apoi se da gust cu sare, piper, etc. Alta supa : Supa de dovlecei + fenicul + brânza de capra 1 Kg de dovlecei, taiati bucati dar nu e indispensabil sa fie cojiti. 1 fenicul mare ori 2 mai mici, totul taiat bucati, apa cât sa acopere, fiert pâna e fenicul moale (destul de repede)Când a fiert se adauga o brânzoaica proaspata, cam 200g. Cel mai bun e cu brânza alba de capra, dar se poate pune si urda sau brânza de vaci. Potrivit de sare, piper si servit fierbinte cu crutoane.Se poate presura marar proaspat la amândoua supele

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Miha, nu's io o comoara?

Mai caut?

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  myhadavid la data de Mar Mai 11, 2010 9:00 am

Doamne Lore, abia acu vad retetele cu fenicul si asta c-am cautat dupa reteta de chec
avatar
myhadavid

Pesti Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  Lore la data de Mar Mai 11, 2010 9:17 am

Pai bifeaza din profil optiunea de notificare de raspuns pentru mesaje scrise in forum

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  myhadavid la data de Mier Mai 12, 2010 2:42 am

bine zici, imi mai veneau notificari de la superparinti la taclale..o sa modific imediat
avatar
myhadavid

Pesti Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: retete cu fenicul

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum