Alimente periculoase în timpul sarcinii

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Alimente periculoase în timpul sarcinii

Mesaj  Onush la data de Vin Noi 13, 2009 9:59 pm

Un articol de Ramona Dragomir
Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009

O femeie însărcinată ar trebui să-şi axeze dieta pe legume şi să evite fructele de mare, mezelurile, conservele şi dulciurile.
O femeie însărcinată nu trebuie să mănânce pentru doi, aşa cum greşit spune tradiţia românească. Cel mai important este să se hrănească sănătos. Nu cantitatea alimentelor consumate contează, ci calitatea lor.
Dieta poate fi totuşi ceva mai calorică decât în general. Cele mai bune sunt legumele proaspete, iar contraindicate sunt mâncărurile exotice: sushi, fructe de mare.
Evitaţi brânza topită
La fel de nocive sunt şi conservele. Acestea nu sunt recomandate pentru că au aditivi şi pentru că nu există garanţia calităţii lor. E bine, totodată, să evitaţi grăsimile şi brânzeturile moi. „Brânza topită nu e bună pentru că nu are calciu”, exemplifică Gheorghe Mencinicopschi, specialist
în alimentaţie. „Nu recomand nici margarina sau alte produse care conţin grăsimi artificiale pentru că nu fac bine fătului. Ba chiar influenţează în rău dezvoltarea creierului şi a sistemului cardio-vascular”, adaugă acesta.
Organismul depozitează unele vitamine, care, în cantităţi mari pot deveni toxice. De aceea, trebuie să vă feriţi în special de alimente care vă aduc un exces de vitamina A, pentru a evita malformaţiile. „Femeile gravide nu trebuie să ia suplimente de vitamina A pentru că sunt foarte concentrate şi bebeluşul va avea de suferit”, spune Mencinicopschi.
De asemenea, evitaţi peştele prăjit sau pane deoarece are grăsimi toxice, care pot produce malformaţii copilului. Îl puteţi înlocui cu peşte preparat la cuptor sau în pergament. Nici sushi sau fructele de mare nu sunt bune, fiindcă din cauza lor exist riscul să pierdeţi sarcina. Mezelurile, salamurile sau cârnaţii nu sunt recomandate pentru că au foarte multă sare, mulţi aditivi alimentari, care contribuie la reţinerea apei
în organism, şi conservanţi, care cresc riscul mamei de a face cancer. Nu sunt recomandate nici dulciurile, întrucât cresc nivelul colesterolului din organism.
Nucile, un bun desert
Atenţie şi la consumul de alimente contaminate. Acestea produc retard mintal şi pot chiar să ucidă fătul. Dacă mâncaţi alimente contaminate şi infecţia se transmite fătului, se poate declanşa naşterea prematură. Simptomele pe care le puteţi recunoaşte sunt febra, frisoanele, migrenele.
Repercusiuni există şi atunci când se înregistrează carenţe în alimentaţia unei gravide. Astfel, lipsa fierului produce anemie, iar rahitismul e provocat de prea puţin calciu. Din cauza lipsei de acid folic, copilul va avea un sistem nervos defectuos, care nu va funcţiona normal. Dacă mama consumă produse bogate în E-uri, conservanţi, coloranţi, afumături, copilul va fi predispus obezităţii în copilărie.
În funcţie de perioada în care sunt gravide, femeile trebuie să-şi adapteze alimentaţia. Astfel, în sezonul de iarnă, ele pot mânca salată de vinete fără maioneză, dar cu puţin ulei de măsline, salată de andive sau de varză.
La acestea, se pot adăuga cartofi fierţi sau copţi, cu pâine integrală. Ca desert, sunt bune merele, perele şi sâmburii de migdale.
Nucile completează necesarul de seleniu pentru sistemul imunitar. Totuşi, e bine să vă limitaţi la câteva pe zi.

Sursa:[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
Now I'm not looking for absolution,
Forgiveness for the things I do.
But before you come to any conclusions,
Try walking in my shoes.
avatar
Onush

Localizare : Piatra Neamt
Stare de spirit : Gica Contra

Sus In jos

Re: Alimente periculoase în timpul sarcinii

Mesaj  SuperbParinte la data de Dum Noi 15, 2009 12:06 pm

Thank you.

Pe lista mea de alimente tabu in timpul sarcinii intra tot ce e crud:

peste crud (la prima sarcina nu m-am abtinut si am mancat sushi, sunt addicted... acuma am reusit doar o data sa nu ma abtin )

carne cruda (kefte, biftec, etc. sau in sange!)

oua crude (tiramisu, role cu spuma, crema de capsuni etc)

lapte crud (nepasteurizat sau nefiert)

maioneza (oua crude, dar oricum nu mananc...)

ceai verde si ceai negru (defavorizeaza absorbtia de Fe si sunt saraca cu el)


in rest, haplea inghite tot...

cam astea imi vin in minte.

SuperbParinte


Sus In jos

Re: Alimente periculoase în timpul sarcinii

Mesaj  Lore la data de Vin Noi 20, 2009 6:57 am

Eu citisem undeva ca soia este periculoasa pentru fat cat si pentru copilul pana la 1 an, caci ataca soistemul nervos. Nu imi amintesc in ce context era informatia dar sper sa nu vorbesc prostii.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

SOIA

Mesaj  Lore la data de Vin Noi 20, 2009 6:58 am

A si ca soia poate da sterilitate la femeie . Parca asta mai citisem. E drept ca mancam foarte multa soia si ma gandisem si la asta cand nu reuseam sa raman gravida cu Thea

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Alimente periculoase în timpul sarcinii

Mesaj  SuperbParinte la data de Vin Noi 20, 2009 10:24 am

Eu mananc multa soia in multe forme

SuperbParinte


Sus In jos

Re: Alimente periculoase în timpul sarcinii

Mesaj  Lore la data de Vin Noi 20, 2009 1:33 pm

Citisem ceva asemanator cu mult timp in urma.

Soia este inclusa in alimentatia zilnica a multor persoane. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca alimentatia bogata in Soia prezinta avantaje majore, dar si dezavantaje.

Soia contine antioxidanti benefici bunei functionari a organismului. Izoflavonele si fitoestrogenul din Soia imbunatatesc starea generala a organismului, il protejeaza impotriva cancerului si controleaza nivelul colesterolului, informeaza mydietsweb.com.

Previne aparitia cancerului de prostata, colon sau san. Regleaza valoarea colesterolului, iar studiile recente au aratat ca 50 de grame de Soia, incluse in alimentatia zilnica, scad cu 10% valoarea colesterolului.

Pentru femei, dieta cu Soia regleaza menstruatia si intervine si in evitarea efectelor adverse ale instalarii menopauzei.

Reduce riscurile unui atac cardiac si intareste structura osoasa a organismului. Tocmai de aceea, personele care consuma regulat Soia sunt protejate impotriva osteoporozei.

Dezavantajele consumului de Soia

Exista studii ale cercetatorilor americani in care sunt demontate toate ipotezele benefice ale consumului de Soia. Astfel, s-a demonstrat ca dieta pe baza de Soia poate conduce la grave dezechilibre hormonale. Mai mult, ea poate influenta in mod negativ si sistemul reproducator.

Fitoestrogenii din Soia pot cauza hipotiroidism (deficit de hormoni tiroidieni). La copii, consumul de lapte de Soia a fost asociat cu boala tiroidiana autoimuna.

Exista studii stiintifice care au aratat ca unele ...


Continuarea pe : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Uitati aici:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Paul - 4 ani
avatar
Lore

Rac

http://www.luthelo.ro

Sus In jos

Re: Alimente periculoase în timpul sarcinii

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum